Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Guild bank használata

2008.04.28

A Guild bank felépitése:

A legelsõ rekesz legelsõ 2 oszlopát üresen hagytam. Ide bárki pakolhat cuccok-at, ha:

-------------------------------------------------------------------------------------

- nincs kedve/ideje végig-bogarászni, hogy mit/hova kellene raknia (ezt megteszem bárki helyett szivesen)
- ami be akar rakni a közösbe, abból épp nincs 1 darab se, igy nem tudja hol lenne a helye (majd keresünk neki helyet)
- tudja, hogy hova kellene rakni, de nem fér oda több, mert már annyi van belõle. (Erre az esetre van "Vasököl" a raktáros, neki fogom átküldeni, és majd vele fogom feltölteni ha fogyni kezd)

Elsõ rekesz!

Erre a tab-ra kerültek minden szakmából azok az item-ek, amik 1-300as skill-ig használhatóak. Vagyis minden ami NEM outland.
- Cloth-okból mutatóban néhány darab. A többi egyenlõre Vasökölnél van, de lehet hogy csak ezeknek külön raktáros kell majd, mert szövetbõl nagyon sok kell mindenhez.
- Leather item-ekbõl az a pár darab, amit 19-es szintü skinner altom eddig gyüüjtögetett. Ezekbõl is max 1-1 stack lesz a bankban, a többi a raktárban.
- Enchant cuccok. Ha minden enchant item-böl mutatóba akarnánk 1-1 et berakni, az 5 dust, 5 essence és 8 shard, vagyis 18 helyet igényelne. Nem is hiszem, hogy ezekre komoly igény lenne.
- Pearl-ök. Összesen 7 féle pearl alapanyag létezik. Egy olszlop pont 7 slot-ot tartalmaz. Ezekbõl 6 pearl szakmák alapanyaga, a blue pearl pedig egy 37-es questhez kell. Stranglethorn Vale-ben található.
- Elemental-ok, ezek 3 oszlopba kerültek, de nincs 21 féle 60-as szint alatti elemental. Marad még 4-5 üres hely tetszöleges kis itemeknek.
- Növények. A 60-as szint alatti növényeknek nem lenne elég 2 oszlop sem, de mint az enchantoknál itt sem hiszem, hogy mindegyikbõl kellene tartanunk készletet.
- Ore-k és Bar-ok. Mindenféle bányászható dolgok.
- Gem-ek. Összesen 14 féle gem esik a bányászoknak outland-et nem számitva. Ez pont 2 oszlopba kifér.
- Egyéb. Egyes szakmák-ból csak pár item kerül be, hogy lássuk mi az, ami van raktáron, vagyis kérhetõ Vasököl bankjából (Jelenleg 60 Netherweave cloth, 200 arcane dust, 10 Primal earth, és 20 Jaggal pearl van ott.)
Igy még marad hely egyéb item-eknek amikre a karaktereknek 1-60as szint között szüksége lehet. Ez idõvel ki fog alakulni ha sok altot inditunk.

Tulajdon képpen 1 rekesznél többet nem látok értelmét használni a NEM outland-es item-ekre, mert:
- Kevés alt van, és azok is gyorsan elérik a 60-as szintet, igy igazán a guildban nincs igény ilyen item-ekre.
- AH-ban nem éri meg kereskedni velük, mert az áruk igen alacsony. Kivételek persze mindig akadnak: Egyes Gem-ek, Black lotus, ... stb. Nem sok, de akad, és azok viszont igen értékesek (10g+ / darab).

Második rekesz!

Itt található legtöbb szakma outland-i alapanyaga. Egyenlõre majd mindegyik kapott 2 oszlopot, de ez még lehet, hogy változni fog, mert nem mindegyiknek van rá szüksége, viszont egyesek többet igényelnek.
Igazából az dönti majd el, hogy melyik alapanyag fajtának mekkora teret kell hagyni, hogy milyen nagy a forgalma a guild-on belül.
Tehát ha mondjuk a Heavy Knothide Leather-bõl 1 hónap alatt annyi az összes kivét, hogy Szekrény idõnként elad belõle, és 1x valaki kivett 3 darabot egy item-hez,
majd hó végén a hiányzó részt egy 70-es skinner feltöltötte, akkor fölösleges (10*20=)200-at tartani a bankban.
De persze az is kiderülhet, hogy pár hét alatt elfogy az egész és a skinner-ek nem gyõzik folyamatosan figyelni, mikor fogy el. Ekkor növelni kell a nekik szánt helyet.
Szóval bátran hsználjátok ha valamire szükségetek van.

Harmadik rekesz!
 
A 70-es szintük karakterek leggyakrabban a BattleGround-on,az Instákban illetve a napi questeket csinálva töltik idejüket.
Ilyenkor az összes szakma közül egyedül az alkimia elemeit tudják érdemben használni.
Ebbõl következtettem arra (lehet, hogy tévesen ... majd kiderül), hogy a potion-ökre és elixir-ekre lesz a legnagyobb igény.
Ezek az item-ek kapták meg a TELJES 3. rekeszt. Ezt egyrészt az indokolta, hogy ezekbõl sokat kell egyszerre készleten tartani, mert mindenki használja,
másrészt pedig sok-féle elixir, flask, és potion létezik, igy ha mindet tárolni akarjuk, sok hely kell neki.
Mivel minden kasztnak más-más potik, elixitek kellenek, igy egyenlõre mindegyiknek van hely. Idõvel ez lehet, hogy változik ha mások lesznek az igények.

Negyedik rekesz!
 
Ide kerültek az enchant alapanyagok, mert elég sok van belõlük (bár egy nagy adag dust igy is Vasököl bankjában van). Ezek az item-ek közös insták alkalmával szépen gyülnek, ha van enchanter a csapatban.
Itt vannak még a rare-gemek amikbõl a kb. 40g érékü socket-ek készithetõek. Ezt ha olcsó akkor AH-ban veszem, amúgy a miner-ek tölthetik fel belõle a készletet, vagy AH-ban eladva a saját pénztárcájukat.
Célszerü csak igazán jó felszerelési tárgyakba rakni ilyet, ami feltehetõleg hosszú idõn át megmarad!! T4-es itemek, és arénás cuccok tipikusan ilyenek.
Azokba amik a használója szerint nem elég jók ehhez, egyel kissebb szintü gem-ek rakhatóak, amikbõl szép készlet van a második rekeszben.
A Primal-ok (és mote-k) is itt kaptak helyet. Igény szerinte a Kincstárnok és a vezetõség tagja tudnak kivenni belõle, igy tõlük kell/lehet kérni. Alkimisták tartsanak maguknál Primal earth készletet transmutálásra! :)
Ide kerültek azok a book-ok, amik valamilyen 70-es szintü spell elsajátitásához kellenek. (Pl: Gift of the Wild III.)
Illetve ide kerültek azok a 70-es szintü kék item-ek, amik elég jók voltak ahhoz, hogy elkerüljék a Disenchant-olást. Ezekbõl is lehet válogatni.

Ha valamit kihagytam elnézést érte.
Továbbra is áll, hogy bárki hozzászólhat, javaslatokat tehet a guild bank-kal kapcsolatban. (Pl.: tároljunk x, y itemeket is, mert az jó és nekem szükségem lenne rá)
Igérem most egy darabig nem fogok megint ilyen hosszú hozzászólást irni, mert már ezt is elég riasztó végigolvasni!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Patch 1.1

(Szekrény, 2008.04.30 09:26)

Kis változás a guild bank felépitésében.
Az első rekeszben voltak eddig a "paerl" nevü alapanyagok, összesen 7. Ezeket szétválasztottam.

Az első rekeszben maradt belőle 3, amik tailoring és hasonló dolgokhoz kellenek. Másik 3 ami elsősorban JC-hez kell, az a 2. és 3. rekeszbe került a többi JC alapanyaghoz, azaz 1 pedig, ami a quest-hez kell, kikerült a guild-bankból, lévén nagyon ritkán van rá szükség (1 karakternek maximum 1x egész pályafutása során 35-ös szint környékén).

Igy megüresedett még 1 oszlop az első rekeszben, amit szükség esetén majd valamelyik szakma alapanyagai elfoglalhatnak, ha több hely kell nekik.