Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Druida - swift flying form, avagy mitől pöccennek be a klántagok, de úgy igazán

2008.01.16

Leginkább azért kelt közutálatot, mert piszok drága, egyedül nem lehet megcsinálni, viszont a végeredményt csak a használó élvezheti, persze ő 500%-on :)

Lássuk - kedvcsinálónak- , mit is tud az swift flying forma:

- Repül; nem, ez így nem helytálló. Hasítja a levegőt. Tép, mint állat vagy tép, mint egy rakétára kötözött gnóm. Szal gyors, meglehetősen. Alapból 280%-kal utazol vele, trinketekkel nem képes elég gyorsan betöltődni a táj körülötted :)

- Ugyanúgy, mint a normál flying form, tud növényt gyűjteni alakváltás nélkül

- Ül, kultúráltan ül és nézelődik. Nem úgy, mint a nyugtalan hátas, aki alig várja, hogy valahol egész máshol lehessen.

- Semmi perc alatt alakot válthatsz, és már röpülhetsz is, így ha netalántán a levegőben kilépnél a formából, már vissza is pattanhatsz, s nem kell a közeledő föld látványától a mindig túl távoli temetőre gondolnod. Ez a képessége valamiért kifejezetten dühítő mások számára :)

Zanzásítva ez az, amivel többet tud egy hétköznapi hátasnál, epic hátasnál, ill. a flying formnál (bár ez is tud kultúráltam ücsörögni, de hát az nem ugyanaz).

Ahhoz, hogy megszerezd, a következőkre van szükséged:

- 5000 aranyra, hogy a 300-as riding skill-t megtanulhasd;

- herbalizmusra és gyűjtögető kedvre esetleg mániára; ha ez nincs akkor

- egy önzetlen herbalista barátra;

- elképzelhetetlenül sok pénzre, hogy AHból kivásárold a szükséges és igen ritka növényeket;

- flying forma korábbi megszerzésére (de komolyan, ki az, aki ezt kihagyja? max. aki nem hallott róla, és nem klikkelt rá a tanuláskor, mert azt hitte, ez valami rossz) - szal ez van, akár akarod, akár nem;

- egy vagy több kísérőre , akik időnként válthatják egymást, a questlánc során a segítéskor

- s végül 4 főre, akikkel együtt nekiállhatsz Auchindou-bank Anzu tollait tépdesni lásd: itt.

Most lássuk a questsorozatot némi leírással.

1. Mortis Whisperwing
Ha megvan a 300as riding skill, mehetsz egy druida trainerhez (bármelyikhez), akinek az első dolga az lesz, hogy Zangar Marshba, Cenarion Refuge-ba a Moonwellnél álmélkodó druidához (könnyen ráismersz, állandóan madarak röpködnek az ipse körül) küld. Név szerint Morthis Whisperwing. Nála kezdesz és nála fejezed be a láncot. És menet kötben is jónéhányszor nála kötsz ki :)

2. The Ward of Wakening
Mókás quest, hozz Mortisnak

    10 Bogblossom-ot
    10 Ancient Lichen (hogy hullana ki a foga, hogy épp ebből kell neki!)
    10 Dreaming Glory (ezzel az egyel nem lehet problémája aherbalistának

Bogblossomot a quest elfogadása után szinte bármely, Zangarmarshban faméretűre növő gombakalap tetején találsz - bár én herbalista vagyok, a térkép jelezte, merre találom. Lényeg, hogy a gomba tetején nő... nem alatta vagy a tövénél. A móka kedvéért gyűjtögetés közben kb minden harmadiknál lerobbant a gombáról. Légy készen és kattints a flying formra, hogy megelőzd a becsapódást. Jó móka.

Anient Lichent instákban tudsz gyűjteni, leginkább a Zangarmarsh-i instákban. Hajrá. Egy instában 4-5 ilyen... ha mákod van és más nem pályázik rá, két instából megvan. Érdemes korábban elkezdeni a gyűjtését.

Dreaming Gloryt... na ne... ezt már csak találsz :)

3. avagy amikor a druida társadalom idősei szórakoznak a kicsikkel:

"Ide figyelj fiam/lányom. Te sebes röptű vagy, nem úgy, mint én... megfáradt csontjaim már... bla-bla-bla. Vidd el ezt XY-nak két megyével arrébb a fa tövébe. Kívncsi vagyok a véleményére."Elviszed, mire az XY visszaküld, hogy egyetért, vagy ad valami feladatot, amiért cserében válaszol a kérdésedre, vagy kotyvaszt valamit, amit visszavihetsz.... viszi a pénzt és viszi az időt. A pénzt visszakapod, mert questenként kb 12 aranyat kapsz, na de az idő... Ha már ott vagy, olvasd el a háttértörténetet, mert az azért jó :)

Szóval a harmadik a Waking the Sleeper quest során átküld Mortis Moonglade-be Clintar-hoz. Ő Moonglade délnyugati részén, egy barlang mélyén ájuldozik. Mikor segítesz rajta a potionnal, felkel és további segítségedet kéri.

4. No mere dream
Segíts Clintarnak összegyűjtenie a relikviákat a barlangban. Csak kísérd és védd meg. Ne rohanj előre lehentelni az élőflórát, hagyd, hogy magárahúzza, akit akar. Elég azokat leölni.

5. Return to Mortis Whisperwing
A relikviadarabokból  - amit Clintar összegyűjtött - elkészíted a Relics of Aviana-t, majd ezzel visszabattyogsz Mortishoz. Ja, elfelejtettem mondani ,hogy a legjobb, ha a HS-t Cenarion Refuge-ba állítod be? :P Vagy viszel magaddal egy mágust, lusta népség, de most jól jön :)

6. TO the Evergrove
Mortis elküld Blade'sEdgeMountains-be, hogy beszélj az Evergrove-ban élő druidával, Arthorn Windsonggal.

7. The Book of the Raven
Végre egy feladat.
Ogrila környékére kell repülnöd, hogy az ottani Aether Ray-ek egyikétől szerezz egy szemet, egy Aether Ray Eye-t. Használd. Ekkor meglátod a környék mászkáló szellemeit. Neked konkrétan Sai'kkal the Elder kell, aki Ogrilától délre flangál (~29;59). Míg a szem hatása tart, ezek a szellemek közülükvalónak látnak téged, nyugodtan használhatod az alakváltásaidat a keresés gyorsításához. Beszélj vele, s ha completed a quest, mehetsz vissza Evergrove-ba.

8. Eyes in the Sky
Megint utazol. Nagrandba kell menned egy másik druidához. Ő Watcher Elaira, Nagrand nyugati részén lakik, egész fent a hegyekben egy platón, még mielőtt a magaslati felgardokhoz elérnél. Onnan is megismerheted, hogy sok madár röpköd a környéken, és a terület neve Twilight Ridge. (~20;35)

9. To catch a Sparrowhawk
Hogy ezt hogy tudtam megcsinálni, máig nem tudom!
Ad egy hálót, amivel a környéken röpködő madarakból egyet be kell fognod. A probléma ott kezdődik, hogy az addig békésen repkedő madarak megvadulnak, mikor a közelükbe érsz (kicsit Harry Potter és a szárnyas kulcsok esetére vajaz). Bonyolódik azzal, hogy root-olt és egyébb módon lebénított madarat nem lehet a hálóval befogni.

Szóval adott sok elmeháborodott szárnyas és egy háló, aminek a kivetése erősen castingtime-os. Nekem valahogy úgy sikerült, hogy egy fentebbi szirtre valahogy beszorítottam a madarat (csak úgy testtel), és í]y elég időm volt, hogy rádobjam a madarat. Volt nagy sikongatás. Persze előtte meg mérgelődés és a Blizzard programozók felmenőinek emlegetése. Móka quest, idegesen, fáradtan ne kezdj hozzá.

10. The Raven Stone
Terokkar Forest délkeleti magaslatán (csak repülve jutsz el oda) élő Skettis-ektől kell begyűjtened 8 Raven Stone-t. A feladathoz kapsz egy kütyüt. Egy kellően félreeső, de a Skettis faluhoz azért közel eső  tóparti részen használd a tárgyat. Megidézel vele egy madarat, aki miután örül, hogy lát Téged, elrepül valamerre. Mutat neked egy közeli pontot, ahol feltűnik egy Ranve Stone, amit már csak fel kell venned. Ismételd meg 8szor és kerüld a mászkáló faóriást! Evergrove-ban kell leadni. (Rosszul mondtam, mégis inkább ide tedd a HS-ed.)

11. The Eagle'sEssence
Ehhez ismét megkapod azt a sípszerűséget, amit az előzőnél, de csak akkor használd, ha már leölted az Eagle Spiritet. Az első quest, ahol szükséged lehet komolyabb segítségre. Az idézőkövét Terokkar Forest-ban találod, a Hordás várostól nyugatra egy hegy tetején lévő tó (Lake Jorune) déli részén. Vigyázz a megközelítéssel, a hordá légi őrök, közel vannak!
Szóval ott, ha készen állsz, megidézheted a Spiritet. A quest szerint erősen ajánlott a maciforma, mivel sok kis madarat megidéz segítőül... s ki vagyok én, hogy ellentmondjak neki?
Sok sikert, ha megölted, lootoltad, fújd meg a sípot. Jön a madár és nagyon fog örülni neked.

12. The Falcon's Essence
A síp isméd nálad van. Most is Terokkarban kell idézned, azonban Alerian Stronghold és Skettis közötti Lake Ere'Noru partján lévő totemnél. Ennél a macska forma ajánlott.

13. The Hawk's Essence
Ez is Terokkarban van, a legdélebbi pontján a semmiben úszik egy földdarab, Sorrow Wing Point. No, ezen van a totem, az előző kettőnél sztem erősebb. Ha mágust viszel, lehet, hogy mérgelődni fog, mert nagy a spirit resistje. A quest olyasmit ír, hogy a spirit a balance-os druida képességeit fogja használni, szal tedd azt, amiben a legerősebb vagy... és vigyél segítséget. Lootolj, sípolj!
A quest befejezésekor kapsz egy trinketet, ami a repülés sebességét 10%-kal növeli. :)

14. Return to the Cenarion Refuge
És igen, ismét Mortisnál vagyunk. Nagyon örül a három madár eszenciának, amit viszel neki... na jó... a maga visszafogott módján nagyon örül.

15. Chasing the Moonstone
Szóval örül, ám nem tud vele mit kezdeni, mert kifogyott a Moonstone-jából. Kellene neki hozni egyet. Azsarah-ból. Igen, Kalimdor északi részéről. Röppenj oda, remélem, eddigre már felvetted az azsarah-i FP-t. Onnantól túrázz ésszakra, a forrásig. Nem fontos teljesen a parton maradnod, néhány dombot belülről is megkerülhetsz. A Moonstone-t fel fogod ismerni, mert szerencsére látható helyre tették.
Ha ott vagy, nagy lelkesen lootolni kezded, s mikor már épp meglenne, egy pimasz gnóm elédpattan a semmiből és ellopja, miközben téged stunn-ban hagy.
Innentől gyorsan kell cselekedned. Móka questnek írják, de én nem mókáztam rajta :/ Vagy csak a spiritölés vette el a kedvem?
Szóval amint kijössz a stun-ból, ugrás macskaformába és a vízbe. A macskaforma erősen ajánlott, hogy ne placcsanj szét, vagy ne sebezd magad túl landoláskor. Amint vízbeérsz, uzsgyi oroszlánfókába, s már haladhatsz is dél felé a folyóban.
Alkalmanként feltűnhet előtted a tolvaj (bár nem-támadható lénynek jelzi, ne tévesszen meg, ússz csak). A vízben mászkáló-felrobbantó-téged a vízből magasra fellövő, alakból kihozó-de alig sebző bombákat fogsz látni. Lehetőleg kerüld el, de a lényeg, hogy maradj a gnóm nyomában.
A kis genyó még frostcsapdákat is osztogat, ezek elől nincs menekvés sztem (bár az alakváltást, ami alapból használna, nem próbáltam...), várd ki, míg elereszt.
Utad során, elvileg a végéhez közeledve egyre sűrűbben találhatsz gyorsítókat, ezeket kapd fel. Előbb-utóbb, ha nem állsz meg önszántadból, utól fogod érni a gnómot, aki erre inkább visszaadja a lopott árut.

Nem kell aggódni, ha már egész a tengernél vagy. Míg bombát és gyorsítókat látsz, sok hibát nem véthettél, csak lassú voltál :P Ha mégis úgy gondolod, hogy túl sokat úsztál és újra kezdenéd, simán megteheted: visszamész a kőhöz és újra lootolod. Hogy hogyan mászol vissza Azsara partjain... azt nemtom, én BootyBayig leúsztam :D (akkor még mindig a goblint üldöztem :P)

 16. Vanquish the Raven God
Mortis nagyon örül a kőnek, csinál neked rögtön egy kis túrazsákot benne minden jóval, s utadra ereszt: "Menj fiam Auchindou-ba és tépd le Anzu tollas farkát. Ha elhozod nekem, nagy madár leszel!"
Anzu ismertetőjét itt találod.
Sok sikert és jó szelet a röpködéshez! :)

írta és szerk.: Zivatar                       
forrás: wowwiki/Swift_Flight_Form

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

15.

(Sily, 2013.06.15 17:43)

15.s questhez pvp trinket elégg hasznos leugrottam és megvolt :DD

quest elakadás

(Lali, 2013.02.23 21:23)

Ez tiszta hülyeség.... The book of the raven questnél kiveszem a szemet 5percig igazából látnom kéne szellemeket de az első 5másodpercbe meghalok..... és miért??? :@

dancsdaniel1@gmail.com

(Dani, 2010.01.17 14:13)

Szia én ennél akadtam el: 13. The Hawk's Essence
nem lehet megtámadni oda megyek hozzá megtaláltam Guardian of the hawk és nem lehet megtámadni a piros a neve ,de egyszerűen nem lehet megtámad
Kérleg segítsetek.